Úvodní stránka Fóra Obecná diskuze o Filipínách Nové mezinárodní letiště v Puertu Princesa (Palawan)

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Autor
    Roman Mudroch
    Správce

Včera bylo otevřené nové letiště na Palawanu v Puerto Princesa. Je to jeden z kroků místní vlády, jak přilákat na Palawan ještě více turistů. Nové letiště je totiž i mezinárodní a měly by být přímé lety do Soulu nebo například do Singapuru. Ale ještě není jisté, kam všude se bude z Puerta přímo lítat. Když jsme u těch letů, tak nedávno se z Puerta začalo přímo lítat do Clarku (Angeles City) a mezi Puertem a Cebu také létá více letů. Na této trase už totiž neoperuje jen Cebu Pacific, ale přidaly se obě další aerolinky (PAL a Air Asia). Nově se také lítá trasa mezi Puertem a Davaem.
    Nové letiště je o něco dál od centra než bylo to staré. Je ve čtvrti San Miguel. Nicméně z centra to daleko není. Můžete použít do centra tricykl za cca 50 PHP nebo jeepney pokud nemáte velké zavazadla a nebo taxi. Naopak to ušetří čas těm lidem, co jedou na letiště přímo z El Nida. Průšvih to je však pro ochody a některé půjčovny motorek nedaleko starého letiště. Stejně tak některé restaurace a hotely z toho asi nejsou moc nadšené. Některé oblíbené resorty jako je například Blue lagoon, který se mohl pyšnit výbornou polohou, také ztratí nějaký ten bod u turistů, kteří se rozhodují, kde v Puertu bydlet. Naopak se otvírají možnosti lidem nedaleko nového letiště.
    Na závěr trošku čísel. Nové letiště stálo 4.5 biliónů pesos, ranvej je dlouhá 2600 metrů a tak může pojmout také větší letadla typu A330. Nové letiště je také o mnoho větší nežli to staré, které fungovalo už od roku 1978.
    Osobně jsem rád, že tu je nové letiště, protože u toho starého bylo občas těžké přistát. Nejednou se totiž stalo, že pilot musel přistát na druhý pokus a dokonce jednou jsem byl svědkem, že pilot se po neúspěšném přistání rozhodl vrátit do Manily!
    Na fotky z nového letiště se můžete podívat zde:
    https://www.rappler.com/business/168859-puerto-princesa-international-airport-new-terminal

Tommy
    Účastník

Ahoj,
    Píšu do tohoto vlákna, abych nezakládal nové. Mám v plánu letět na Palawan.

Termín kolem půlky března. Nikdy předtím jsem neletěl. Chci se zeptat, jestli mi někdo poradí ohledně dopravy na Palawan? Kterou společností, cena? Našel jsem letenky kolem 15-20 tisíc, nevím jestli je cena přímo úměrná nebo přestřelená. Jestli je na webu přímo o dopravě nějáký článek tak jsem ho asi přehlédl 🙁
    Předem děkuji za rady a tipy 🙂

Roman Mudroch
    Správce

Ahoj, cena za letenky z Prahy do Manily za 15 000 czk je dobrá cena, za 20 tisíc už ne. Jak se pak dostat z Manily na Palawan jsem psal několik článků.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.