Úvodní stránka › Fóra › Filipínky › Sňatek s Filipínkou v ČR a získávání VISA
Označeno štítky: svatba VISA
- Toto téma obsahuje celkem 59 odpovědí. Do diskuze (13 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel
Pproch a poslední změna proběhla před 1 rokem a 3 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
Duben 20, 2017 v 4:24 pm #3510
koudis
ÚčastníkAhoj, je tu někdo, kdo by měl zkušenost se získáváním Víza pro budoucí filipino manželku? Vyplnil jsem zvací dopis a snoubenka brzy půjde na ambasádu v Manile žádat o krátkodobé vízum do ČR. Rád bych si o tom promluvil s někým, kdo s tím má osobní zkušenost.
Druhý dotaz je ohledně svatby v ČR. Jaké dokumenty jsou třeba?
Pas, rodný list a doklad o způsobilosti k sňatku (jak se tento dokument jmenuje na Filipínách?
Duben 21, 2017 v 7:35 am #3511Roman Mudroch
SprávceAhoj, věci z filipínské strany si musí zjistit a zařídit tvoje přítelkyně. Jestli v tom tápe, at napíše mojí manželce email na: vjmudroch0621@gmail.com
Z tvojí strany ti to řeknou na radnici tvého bydliště jaké papíry budeš potřebovat, popřípadě na filipínské ambasádě. Myslím, že pak dokumenty z filipínské strany, co přiveze snoubenka se budou muset přeložit do CZ jazyka. Ohledně pozvání snoubenky do ČR ti poradí na cizinecké polici, ale jak píšeš, je potřeba poslat zvací dopis, je potřeba mít určitou částku na účtu, atd.
Květen 31, 2017 v 8:18 pm #3572Chang
ÚčastníkAhoj,
muzu se zeptat, jak jsi dopadl? Resim uplne stejnou situaci. Diky.Červen 2, 2017 v 6:04 pm #3580koudis
ÚčastníkAhoj Changu, 6. června jde moje přítelkyně do Manily na ambasádu, prý mají na vyřízení žádosti 5 dní. Sám jsem na to zvědavy jak to bude probíhat a jak to hlavně dopadne. V jaké fázi to máš ty? Už jsi posílal zvací dopis?
Napiš mi za pár dní a já ti povím víc.
Červen 6, 2017 v 5:35 pm #3585Chang
ÚčastníkAhoj, moc dekuju za odpoved. Chystam se tento nebo zacatkem pristiho tydne resit zvaci dopis. Jen bych rad od tebe vedel, jestli se objevil nejaky problem a na co se mam ja i snoubenka pripravit.
Bylo by prijemne se v CR pripadne i potkat, jakmile tady snoubenka taky bude 🙂 Napis mi prosim na soukromy email Chang@outlook.cz. Diky 🙂
Září 29, 2017 v 8:56 pm #3745DeLaviz
ÚčastníkAhoj, taky tohle budu brzy řešit. Moje přítelkyně pochází z Mindanao, žije ale už 16 let v Manile. Začala se sama od sebe učit česky, tak aby to bylo fér, začal jsem se učit její řeč (Tagalština). Chci se zeptat, kolik by asi stálo, a je-li to možné, že bych si jí vzal na Filipínách, že by měla snadnější legální pobit v ČR jako moje manželka, nebo se musíme vzít u nás??? Děkuji, Honza
Září 29, 2017 v 10:14 pm #3746Chang
ÚčastníkAhoj, ziskani viza je z meho pohledu hodne narocna administrativni past… U nas se to nakonec podarilo, ale zdaleka nemas jistotu. Ohledne nakladu na svatbu na Filipinach ti urcite poradi ona 🙂
Legalni pobyt zde ziska jedine jako tva manzelka nebo teoreticky jeste pracovni vizum. Turisticke shengenske vizum se udeluje maximalne na 90 dnu. Po pul roce jej muze ziskat zase.
Září 30, 2017 v 12:13 am #3747Roman Mudroch
SprávceAhoj, jak pise Chang, s vizama si uzijete. Ohledne svatby, muzes na Filipinach, ale musis si vybehat nejake papiry v CR. Co a jak ti reknou na radnici v tvem bydlisti. Na Filipinach bude stat svatba mene nez u nas, ale kolik, to zalezi na nekolika vecech. Urcite ti rekne vic tvoje Filipinka, nebo te prece nenecha organizovat svatbu na Filipinach? Ja platil asi 30 000 kc za vse vcetne restaurace a jidla pro cca 150 hostu. Neco ale platila take moje zena, takze celkove to bylo o neco vic.
Září 30, 2017 v 10:42 am #3749DeLaviz
ÚčastníkDěkuji.
V týdnu půjdu na cizineckou policii. Chci se ještě zeptat, když si jí vezmu na filipínách, jaký by byl další postup pro její legální cestu do Česka? Protože hádám, že jako moje snoubenka bude asi muset mít stejně vízum. Ale jako moje manželka, pokud se vezmem, může k nám bez víza?
Děkuji
Prosinec 14, 2017 v 10:30 am #3858koudis
ÚčastníkAhoj, máte někdo zkušenost se superlegalizací vysvědčení o právní způsobilosti na filipínské ambasádě v Praze? Jaká je cena? Musí se tam objednávat předem?
Únor 19, 2018 v 6:01 am #3966Roman Mudroch
SprávceAhoj, tohle ti vsechno reknou na radnici v tvem trvalem bydlisti a pak take na te ambasade. Nemusi se objednavat predem.
Duben 9, 2018 v 4:18 pm #4012Pavel
ÚčastníkAhoj prošly jste už někdo zdarně procesem udělovani viza?
Chceme s moji filipinskou přitelkyni svatbu v čr ale jak ziskat vizum když nejsme svoji? dival jsem se na kratkodobe viza do 90 dni po jejim přiletu svatba a žadost o pobyt.s moji strany chapu vše ohledně pozvani ale s jeji jsem narazil na nutnost doložit zaměstnani a složit nějake penize.problem je že nema oficialni praci maji rodinny obchod (sari sari)jak jste to měly vy? Chtěly před cestou do čr doložit práci a penize?nebo stačilo pozvani…popř existuje nějaky jiny zpusob abi mohla přijet do čr a tady se vdát?
Děkuji za odpovědi:)Duben 16, 2018 v 10:56 am #4016Roman Mudroch
SprávceAhoj, s tím ti bohužel nepomůžu, protože tuhle zkušenost nemám, ale to z její strany si musí zjistit co a jak sama. Nebo napiš email na českou ambasádu v Manile. Taky jsem teď s nimi řešil víza pro mojí manželku.
Duben 18, 2018 v 12:39 am #4018Pavel
ÚčastníkRomane já jsem jím psal ale přišla mi odpověd v angličtině že mi nesmi radit..no já se obavam jen jedne položky a to podpurnych dokumentu pišou tam cosik o tom že musi doložit smlouvu z práce což samozřejmě nemuže když se chce stěhovat.. no budu doufat že moje pozvani a zaruka že všechny naklady hradim bude stačit….
Duben 18, 2018 v 4:40 am #4020Roman Mudroch
SprávceTo je divný, mě vždycky odpověděla paní na český emaily v češtině a vždy mě dobře poradila. Vždyt jsou tam od toho aby radily:) Psal jsi na tento email?:
manila@embassy.mzv.czHodně infa taky najdeš v komentářích od chlapů u článků na mém webu – Kde najít filipínku pro život a 7 důvodů proč mít za ženu Filipínku.
Teď tam někdo čerstvě napsal, že má stejně jako já také dobré zkušenosti s českou ambasádou v Manile. Při krátkodobém vízu (do 90 dnů) se možná ohledně práce či peněz ptají, ale pokud se za ní zaručíš ty, tak by neměl být problém, nicméně musíš doložit kopii výpisu z tvého bankovního účtu, že tam máš určitou částku. Může si také zažádat o dlouhodobé víza, ale tam jsou nároky ještě přísnější. Bude jí (nebo tebe) to stát dost peněz pokud nebydlí v Manile za letenky, atd. vše najdeš tady:
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.