Úvodní stránka › Fóra › Filipínky › Sňatek s Filipínkou v ČR a získávání VISA
Označeno štítky: svatba VISA
- Toto téma obsahuje celkem 59 odpovědí. Do diskuze (13 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel
Pproch a poslední změna proběhla před 1 rokem a 3 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
Duben 18, 2018 v 5:54 am #4021
Chang
ÚčastníkAhoj,
prosli jsme si s dnes uz s manzelkou tim stejnym a vizum se ziskat podarilo. Z meho pohledu se jedna o subjektivni zalezitost. Na vizum neexistuje zadny pravni narok. Musi si pripravit radu dokumentu a absoluvovat pohovor.Nejvice nas prekvapilo, ze nutnou podminkou pro prijeti zadosti o vizum je, aby pritelkyne mela na Filipinach zalozeny ucet. To musi prokazat originalnim dokumentem z dane banky. A to i presto, ze jsem ve zvacim dopise prevzal veskere naklady za ni. Na ambasade tvrdili, ze timto dokumentem se prokazuje, ze ma na Filipinach urcite zavazky.
Ohledne prace to je problematicke. Manzelka je zdravotni sestra a mela v te dobe praci a praxi. Nicmene kvuli ceste do CR nemohla prodlouzit smlouvu a sla zadat o vizum uz jako nezamestnana. Ve stejne dobe jsem sdilel zkusenosti se ziskavanim viza s jinym cechem. Jim se to nepodarilo. Rozdil byl v tom, ze jeho pritelkyne nemela praci.
Obecne jde o to, aby pritelkyne prokazala, ze do CR jede jako turista, ze tu nechce pracovat, chce se vratit zpet a ze se skutecne znate. V tomto duchu je veden i pohovor.
Jak rika Roman, priprav se na to, ze na ambsadu bude muset cestovat minimalne 2x.
Preju hodne stesti 🙂
Duben 18, 2018 v 11:40 am #4022Pavel
ÚčastníkNe psal jsem na jiny e-mail skusim tento.
Stou prací je to problem protože my chceme žit spolu v čr a udělat svadbu v čr jenže jak to tak vypadá jedina šance jak ji sem dostat na tu svadbu je to turisticke vizum.učet má práci ne vyhoda je že když jsem se vracel doprovodila mě do manily a zustala tam u přibuznych takže přimo v manile je..plán je takoví že přiede třeba na měsic vezememe se a zažádame o pobyt za učelem sloučeni rodiny..jen jí sem dostat..
Ps takže vaše rada o svadbě se na ambasadě raději vubec nezminovat?Červenec 30, 2018 v 2:46 pm #4093bugr
ÚčastníkJá chci teď dostat filipínskou přítelku k nám protože já tam můžu kvůli práci max na 14 dnů.
Je teda reálný vízum získat?Před 8 lety jsem toto absolvoval s Ukrajinkou, nejhorší bylo pro ní vystát frontu v Kyjevě. Jinak tady proběhlo vše úplně v pohodě. Jen mě na cizinecké policajtka varovala ohledně Ukrajinek no a měla pravdu 🙂 Ale co, holka má dnes trvalý pobyt a já zkušenosti…
Ideálně sháním pro ní kontakt na filipínky, která by jí s tím pomohla.
Srpen 10, 2018 v 10:37 pm #4095Pavel
ÚčastníkAhoj ma přitelkině je ted v Manile vyřidila si pas a brzy jdeme na věc takže pokud chceš sdilet zkušenosti můžeme:)
Srpen 14, 2018 v 11:08 am #4096bugr
Účastníkno tak určitě, jak jsem psal výše, zařizoval jsem to před lety s Ukrajinkou a netuším jestli je to na Filipínách větší problém. Na Ukrajině byl jediný problém, vystát tu debilní frontu před ambasádou kde otravuje mraky podvodníků, co pomůžou za poplatek.
Jinak nemusela prokazovat, že někde pracuje a další nesmysly.Srpen 14, 2018 v 8:07 pm #4097Pavel
ÚčastníkMá tvoje přitelkyně facebook? nejlepši bude když se obě filipinky napišou a mužou si radit
Srpen 14, 2018 v 8:09 pm #4098Pavel
ÚčastníkTa moje zatim čeka na moje pozvani protože jeji kontrakt v praci konči někdy v prosinci a to pozvani ma nějakou platnost zatim zjistila že potřebuje toto 1.Air ticket
2.invitation form
3.visa fee
4.passport
5.birth certificateAle ty papiry ohledně zaměstnani a učtu jsou nějake podpurne dokuemnty pochopil jsem to tak že si je mužou nebo nemusi vyžadat
Srpen 15, 2018 v 5:29 am #4099Chang
ÚčastníkPri pohovoru musi prokazat, ze ma na Filipiny vazbu – tzn. duvod se vratit. Nejlepe zamestnani a potvrzeni, ze zamestnavatel ji dal po dobu turistickeho viza volno. Ucet byl pri pohovoru vyzadovan.
Srpen 15, 2018 v 9:49 am #4100bugr
Účastníkjasně, že má facebook, to asi každá Filipínka 🙂
to by bylo dobrýSrpen 17, 2018 v 1:22 am #4101Pavel
ÚčastníkTo je právě to moje Filipinka ma praci v Manile v nemocnici jako Clark ale v prosinci ji konči pracovni smlouva a nebude prodlužovat protože v lednu letí sem.Snad ji tedy zaměstnavatel něco napiše a snad to oni nebudou nějak zjištovat.
Srpen 17, 2018 v 1:24 am #4102Pavel
Účastníkjasně tady maš na mě mail a pošlu ti pak jeji profil at se holky mužou zkontaktovat a radit si pavel_machac@centrum.cz
Srpen 20, 2018 v 12:19 pm #4103bugr
Účastníkřeším to pořadí věcí co člověk potřebuje, nejde mi do hlavy proč je první letenka?
To je přece hovadina si koupit letenku když nevím jestli a kdy vízum dostanu?
To je někde fakt napsaný?
Přece je problém toho člověka kdy v těch 6 měsících odletí.Srpen 21, 2018 v 8:46 pm #4104koudis
ÚčastníkAhoj, řešil jsem vízum pro přítelkyni a teď už manželku taky. Nejdříve byl plán dostat ji sem na turistické, a tady se oženit. Vízum nedostala, pravděpodobně, že neměla práci na smlouvu (dělala v čínském storu za ubytování, jídlo a malou mzdu, beze smlouvy). Nakonec jsem to vyřešil svatbou na Filipínách a manželka dostala krátkodobé vízum, jako manželka občana EU. Za mě je levnější a jednoduší odletět na měsíc na Filipíny a tam se oženit a pak požádat o vízum. A ano, musí být zakoupeny letenka (obousměrná) i když ještě nevíte, zda vízum klapne.
Srpen 22, 2018 v 11:08 am #4105bugr
ÚčastníkProč jste rovnou nežádali o přechodný pobyt, na který má jako manželka nárok? Netuším teda jestli to jde na dálku, je pravda, že my se brali tady a taky žena dorazila na krátkodobé vízum. Hned po svatbě jsme požádali. Ale nevím jestli to mají všechny země stejné. Oni se možná Filipíny brání exodu i když podle statistických čísel máme procentuálně k populaci skoro dvojnásobnou emigraci my…
Mě to s tou letenkou přijde jako nějaký výmysl úředníka, vždyť je to naprostý nesmysl koupit letenky když nevím jestli poletím, vyhodit 15-20000 z okna, no nevím.
Nikde o tom tady nepíšou.
http://www.vfsglobal.com/czechrepublic/philippines/Visit-To-Family-or-Friends.htmlPřítelka je dnes v Manile tak zjistí na místě. Přemýšlím, že na podzim zaletím na Filipíny, jen musím překonat odpor k sezení v letadle skoro celej den. Turek tam má nejrychlejší z Prahy za 17 hodin to se skřípěním zubů jde 🙂
dík za info, bude to ještě dlouhý..
Říjen 14, 2018 v 2:32 pm #4335Pproch
ÚčastníkZdravím pánové. Máte nějaké nové zprávy jak to na ambasádě probíhalo? Čeká mě něco podobného. Zatím jsem napsal na ambasádu se žádostí o radu a moc z toho moudrý nejsem. Nabízejí dvě možnosti buď turistické s tím, že budou kontrolovat záměr vrátit se na Filipíny a nebo turistické s tím, že tady proběhne sňatek takže chtějí nejaké další podklady a s tím, že si tady potom požádáme o přechodný pobyt.
Moc bych ocenil nějaké vaše rady z praxe.
Můj email je pavel.prochazka54@seznam.cz
Děkuju předem.
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.