Sňatek s Filipínkou v ČR a získávání VISA

Domů Fóra Filipínky Sňatek s Filipínkou v ČR a získávání VISA

Oštítkované: 

Zvolené téma obsahuje celkem 28 odpovědí. Do diskuze (6 hlasů) se naposledy zapojil uživatel  bugr a poslední změna proběhla před 4 týdnů.

Prohlížíte 14 příspěvků - 16 z 29 (z 29 celkově)
  • Autor
    Příspěvky
  • #4021

    Chang
    Účastník

    Ahoj,
    prosli jsme si s dnes uz s manzelkou tim stejnym a vizum se ziskat podarilo. Z meho pohledu se jedna o subjektivni zalezitost. Na vizum neexistuje zadny pravni narok. Musi si pripravit radu dokumentu a absoluvovat pohovor.

    Nejvice nas prekvapilo, ze nutnou podminkou pro prijeti zadosti o vizum je, aby pritelkyne mela na Filipinach zalozeny ucet. To musi prokazat originalnim dokumentem z dane banky. A to i presto, ze jsem ve zvacim dopise prevzal veskere naklady za ni. Na ambasade tvrdili, ze timto dokumentem se prokazuje, ze ma na Filipinach urcite zavazky.

    Ohledne prace to je problematicke. Manzelka je zdravotni sestra a mela v te dobe praci a praxi. Nicmene kvuli ceste do CR nemohla prodlouzit smlouvu a sla zadat o vizum uz jako nezamestnana. Ve stejne dobe jsem sdilel zkusenosti se ziskavanim viza s jinym cechem. Jim se to nepodarilo. Rozdil byl v tom, ze jeho pritelkyne nemela praci.

    Obecne jde o to, aby pritelkyne prokazala, ze do CR jede jako turista, ze tu nechce pracovat, chce se vratit zpet a ze se skutecne znate. V tomto duchu je veden i pohovor.

    Jak rika Roman, priprav se na to, ze na ambsadu bude muset cestovat minimalne 2x.

    Preju hodne stesti 🙂

    #4022

    Pavel
    Účastník

    Ne psal jsem na jiny e-mail skusim tento.
    Stou prací je to problem protože my chceme žit spolu v čr a udělat svadbu v čr jenže jak to tak vypadá jedina šance jak ji sem dostat na tu svadbu je to turisticke vizum.učet má práci ne vyhoda je že když jsem se vracel doprovodila mě do manily a zustala tam u přibuznych takže přimo v manile je..plán je takoví že přiede třeba na měsic vezememe se a zažádame o pobyt za učelem sloučeni rodiny..jen jí sem dostat..
    Ps takže vaše rada o svadbě se na ambasadě raději vubec nezminovat?

    #4093

    bugr
    Účastník

    Já chci teď dostat filipínskou přítelku k nám protože já tam můžu kvůli práci max na 14 dnů.
    Je teda reálný vízum získat?

    Před 8 lety jsem toto absolvoval s Ukrajinkou, nejhorší bylo pro ní vystát frontu v Kyjevě. Jinak tady proběhlo vše úplně v pohodě. Jen mě na cizinecké policajtka varovala ohledně Ukrajinek no a měla pravdu 🙂 Ale co, holka má dnes trvalý pobyt a já zkušenosti…

    Ideálně sháním pro ní kontakt na filipínky, která by jí s tím pomohla.

    #4095

    Pavel
    Účastník

    Ahoj ma přitelkině je ted v Manile vyřidila si pas a brzy jdeme na věc takže pokud chceš sdilet zkušenosti můžeme:)

    #4096

    bugr
    Účastník

    no tak určitě, jak jsem psal výše, zařizoval jsem to před lety s Ukrajinkou a netuším jestli je to na Filipínách větší problém. Na Ukrajině byl jediný problém, vystát tu debilní frontu před ambasádou kde otravuje mraky podvodníků, co pomůžou za poplatek.
    Jinak nemusela prokazovat, že někde pracuje a další nesmysly.

    #4097

    Pavel
    Účastník

    Má tvoje přitelkyně facebook? nejlepši bude když se obě filipinky napišou a mužou si radit

    #4098

    Pavel
    Účastník

    Ta moje zatim čeka na moje pozvani protože jeji kontrakt v praci konči někdy v prosinci a to pozvani ma nějakou platnost zatim zjistila že potřebuje toto 1.Air ticket
    2.invitation form
    3.visa fee
    4.passport
    5.birth certificate

    Ale ty papiry ohledně zaměstnani a učtu jsou nějake podpurne dokuemnty pochopil jsem to tak že si je mužou nebo nemusi vyžadat

    #4099

    Chang
    Účastník

    Pri pohovoru musi prokazat, ze ma na Filipiny vazbu – tzn. duvod se vratit. Nejlepe zamestnani a potvrzeni, ze zamestnavatel ji dal po dobu turistickeho viza volno. Ucet byl pri pohovoru vyzadovan.

    #4100

    bugr
    Účastník

    jasně, že má facebook, to asi každá Filipínka 🙂
    to by bylo dobrý

    #4101

    Pavel
    Účastník

    To je právě to moje Filipinka ma praci v Manile v nemocnici jako Clark ale v prosinci ji konči pracovni smlouva a nebude prodlužovat protože v lednu letí sem.Snad ji tedy zaměstnavatel něco napiše a snad to oni nebudou nějak zjištovat.

    #4102

    Pavel
    Účastník

    jasně tady maš na mě mail a pošlu ti pak jeji profil at se holky mužou zkontaktovat a radit si pavel_machac@centrum.cz

    #4103

    bugr
    Účastník

    řeším to pořadí věcí co člověk potřebuje, nejde mi do hlavy proč je první letenka?
    To je přece hovadina si koupit letenku když nevím jestli a kdy vízum dostanu?
    To je někde fakt napsaný?
    Přece je problém toho člověka kdy v těch 6 měsících odletí.

    #4104

    koudis
    Účastník

    Ahoj, řešil jsem vízum pro přítelkyni a teď už manželku taky. Nejdříve byl plán dostat ji sem na turistické, a tady se oženit. Vízum nedostala, pravděpodobně, že neměla práci na smlouvu (dělala v čínském storu za ubytování, jídlo a malou mzdu, beze smlouvy). Nakonec jsem to vyřešil svatbou na Filipínách a manželka dostala krátkodobé vízum, jako manželka občana EU. Za mě je levnější a jednoduší odletět na měsíc na Filipíny a tam se oženit a pak požádat o vízum. A ano, musí být zakoupeny letenka (obousměrná) i když ještě nevíte, zda vízum klapne.

    #4105

    bugr
    Účastník

    Proč jste rovnou nežádali o přechodný pobyt, na který má jako manželka nárok? Netuším teda jestli to jde na dálku, je pravda, že my se brali tady a taky žena dorazila na krátkodobé vízum. Hned po svatbě jsme požádali. Ale nevím jestli to mají všechny země stejné. Oni se možná Filipíny brání exodu i když podle statistických čísel máme procentuálně k populaci skoro dvojnásobnou emigraci my…

    Mě to s tou letenkou přijde jako nějaký výmysl úředníka, vždyť je to naprostý nesmysl koupit letenky když nevím jestli poletím, vyhodit 15-20000 z okna, no nevím.
    Nikde o tom tady nepíšou.
    http://www.vfsglobal.com/czechrepublic/philippines/Visit-To-Family-or-Friends.html

    Přítelka je dnes v Manile tak zjistí na místě. Přemýšlím, že na podzim zaletím na Filipíny, jen musím překonat odpor k sezení v letadle skoro celej den. Turek tam má nejrychlejší z Prahy za 17 hodin to se skřípěním zubů jde 🙂

    dík za info, bude to ještě dlouhý..

Prohlížíte 14 příspěvků - 16 z 29 (z 29 celkově)

Pro reakci na tento článek se musíte přihlásit.

Převodník měn

Zkuste zdarma náš převodník měn