Úvodní stránka Fóra Filipínky Sňatek s Filipínkou v ČR a získávání VISA

Označeno štítky: 

• Toto téma obsahuje celkem 59 odpovědí. Do diskuze (13 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Pproch a poslední změna proběhla před 1 rokem a 3 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 60)
  • Autor
    bugr
    Účastník

u toho víza za účelem svatby by měli chtít potvrzení z matrik o rezervaci termínu, to mi přijde dost ujetý protože to může stejně vždycky zrušit.
    Jinak svatba na Filipínách mi přijde dost drsná věc, to přece pak nejde zrušit když oni rozvody nemají?
    U nás je to pouhá formalita, rozvod jde vždy v pohodě pokud nejsou děti.

Pproch
    Účastník

Ano je to tak. Ambasáda chce potvrzení + potvrzení o tom, že oba snoubenci jsou svobodní. Filipínské dokumenty musí mít superlegalizaci.

bugr
    Účastník

superlegalizace je notářské ověření nebo co ti pod tím mám představit?
    díky

Pproch
    Účastník

Je to vyšší ověření pravosti dokumentů z jiné země. Takže v případě Filipín vzít potřebné doklady na Ministerstvo zahraničí a takto potvrzené doklady potom odnést na Českou ambasádu na další potvrzení. Až se doklady přivezou do ČR tak zajistit oficiální překlad do CZ. Pak můžou být doklady uznány v ČR.

bugr
    Účastník

můžeš mi dát na sebe mail jestli s tím máš už zkušenost?? Já jsem ještě z jetlagovanej a pomalu mi to zapaluje, dík.

Pproch
    Účastník

Není problém, klidně piš pavel.prochazka54@seznam.cz

Henk
    Účastník

Dobrý den, jsem tu nový,ale řeším poslední tři měsíce stejný problém. V červenci jsem se seznámil přes Date in Asia s filipínkou u které mne zaujal její profil,kde psala,že nechce bohatého muže. Tak jsem jí napsal a druhý den jsme si už dopisovali přes Messenger. Zkraje mi jí bylo líto,v jaké bídě žije,ale postupem času to přešlo v něco jiného. Prostě mám pocit,že jsem našel tu pravou. Je mi 54 let a jí 33.
    Momentálně čekám na kopii jejího pasu,abych mohl zajít na cizineckou policii sepsat „Zvací dopis“. Jen mne trochu děsí,že po ní budou při pohovoru chtít potvrzení o zaměstnání. Ona naposledy oficiálně pracovala v supermarketu v roce 2011. Od té doby žije v jedné vesnici,daleko od větších měst a pere tam prádlo za jídlo. Chtěli bychom se vzít v ČR,protože jsem asthmatik a Filipíny by asi byl můj konec.
    Budu rád za každou radu jak vyzrát na to potvrzení o zaměstnání.

bugr
    Účastník

no já bych se nejdřív osobně setkal a pak teprve řešil nějaký víza atd…

Pproch
    Účastník

Taky bych se rozhodně nejdřív setkal. Řešit svatbu ještě před setkáním není asi úplně ideální situace.

Svatik
    Účastník

Já měl svojí už manželku v ČR jednou , neměla potvrzení o zaměstnání ani účet protože akorát dodělala školu , nicméně pomohlo že jsem tam byl s ní a taky to bylo před hysterii z migrantů . V té době tam byl ambasador pan Černý který byl velmi vstřícný . Takový úředníci už dnes skoro nejsou spíš najdete polobohy které těší komplikovat poddaným život.
    Kamarád byl zde za mnou na Pamilacanu našel si holku s děckem měla účet ale vízum nedostala , dvakrát byla v Manile s pozváním a letenkou měla malý zůstatek na účtu a bez zaměstnání . Dohromady přišel o více jak 50 tis. za letenku pak letenky do Manily na poslední chvíli takže hodně drahý, hotel a poplatek za nevyřízení.

bugr
    Účastník

dotaz, to jí to vůbec nevzali v tom VFS Global nebo to převzali a pak to neschválili naši?
    díky.

Jinak ta letenka by měla stačit rezervace, kupovat to dopředu je úchylný požadavek, psal jsem to tu nahoře. Ono pro většinu Filipínců už je nesmysl ten poplatek za vízum, na to někde dělají měsíc..

Pproch
    Účastník

Pokud to chápu správně tak když je v pozvání uvedené, že zvoucí osoba bere na sebe všechny náklady tak by zůstatek na účtu kontrolovat neměli, nebo se pletu?

Rezervace letenky stačí. Tak mi to napsali z ambasády – mají to na to, aby podle toho termínu vypsali platnost víza.

Monika
    Účastník

Dobrý den pánové, já mám trochu jiný problém… Přítel je Filipínec, ale žije už od 12-ti let v USA. Má zelenou kartu a jeho rodina žije na Hawaii kam se přestěhovala za prací. On sám má dvě děti na Floridě kde žije a pracuje. Já ho ale navštívit nemůžu protože jsem v USA překročila povolenou lhůtu k pobytu a tudíž mám momentálně zákaz vstupu na 10 let. Teď by mě chtěl přijet navštívit na 14 dní, ale z těch víz a podobně jde hlava kolem… Poradí někdo? Když volal na Filipínskou ambasádu ve Washington DC, řekli mu ať se podívá na jejich internetové stránky.. Nevím jestli mu mám zařídit zvaci dopis. Jestli to vůbec něčemu pomůže. Předem díky za jakoukoli nápovědu.

marcus
    Účastník

Ahoj Henek Nechcem ta v žiadnom prípade odradiť od tvojho úmyslu len sa chcem podeliť o svoju skúsenosť.Na Date in Asia a podobných stránkach som strávil veľmi veľa času.Vzťah sa nemá budovať z ľútosti k dakomu pretože to robíš pre seba.Taktiež som dostal niekoľko naskenovaných pasov a riešil som pozývací dopis a bla bla bla. Zo svojej naivity priznám sa dokonca aj poslal dáke peniaze na život.Po roku som zistil keď som sa viac krát odpálil že to nikam nevedie a zmenil som prístup vycestoval som.Tým netvrdím v žiadnom prípade že tvoja Filipínska priaťelka nie je tá pravá ale jediné rozumné riešenie je prekonať sa kúpiť si letenku a ísť na návštevu.Tak tiež som sa odhodlal bez znalosti Angličtiny z Google translatorom v mobile a tri krát som sa sem vypravil strávil som s ňou Vianoce.Dnes som ženatý žijem tu viac ako rok a máme rodinu. Touto odpoveďou som sa nechcel chváliť ani demotivovať ta.Iba chcem naznačiť aby si nepreskočil podstatné veci.
    PS: Filipinky sú IN

Monika
    Účastník

Ale s námi je to trochu jinak. Žili jsme spolu v USA rok. Nabízel mi, že mám zůstat s ním na Floridě. Ale já už nevydržela být bez rodiny. Věděli jsme že to bude komplikované. Teď jsme dokonce začali mluvit o Kanadě…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 60)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.