Úvodní stránka Fóra Filipínky Sňatek s Filipínkou v ČR a získávání VISA

Označeno štítky: 

• Toto téma obsahuje celkem 59 odpovědí. Do diskuze (13 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Pproch a poslední změna proběhla před 1 rokem a 1 měsícem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 46. až 60. (celkem z 60)
  • Autor
    bugr
    Účastník

Svatík: dotaz jestli sem chodíš, jak to bylo s vycestováním z Filipín? Přítelkyně už má vízum ale četl jsem, že pro úředníky na letišti je samotná Filipínka cestující do ciziny problém. Hlavně z Clarku odkud letí.
    Narazil jsem na v podstatě povinnost jít na školení, které má asi pomoc v boji proti obchodu s lidma.
    https://www.cfo.gov.ph
    Předpokládám, že bez toho jí z Filipín nepustí i když má letenku a vízum.
    díky

Psala mi, že i když letěla do Saudský Arábie pracovně tak musela mít podobné školení a certifikát v pasu.

Svatik
    Účastník

Ahoj může to být problém , nejlepší je letět s ní . Při cestě do Čech problém v Manile nebyl ale v Cebu při týdenním výletu do Hongkongu nás zadrželi na letišti na výslech , co tam budeme dělat jak dlouho se známe proč jak a jako důkaz jsme museli předložit historii messengeru emaily atd. Letadlo na nás muselo chvíli čekat . Proto bude lepší pokud projde kontrolou co nejdříve ale situaci v Clarku osobně neznám .

Svatik
    Účastník

V tomto případě bude nejlepší zajít na cizineckou policii kde vám můžou poradit , podle mně by to neměl být větší problem má jistě v USA účet který je pro udělení víza dost důležitý .

Svatik
    Účastník

Teď už chtějí zůstatek bez ohledu na pozvání , problém bude asi hlavně u VFS kde jsou Filipínci .

Svatik
    Účastník

Teď nevím jak to s letenkou je , dříve to chtěli je asi problém jak dlouhodobě rezervovat letenku po dobu vyřízení víza , bez zaplacení to většinou stornují do tří dnů . Tam se vyplatí min. zaplatit storno letenky což kamarád neudělal , taky se musí zaplatit na celý pobyt cestovní pojištění před žádostí o vízum .

Bana
    Účastník

Ahoj, chci se podelit o svou zkusenost a kreativni reseni problemu… S nynejsi manzelkou jsme se potkali na Palawanu, pak jeste randili v Thajsku, volali si atd. Kdyz za mnou chtela priletet do CR, tak samozrejme problem s vizem z CZ ambasady. To jsme vyresili vizem do PL pres NL ambasadu (s letenkama do Prahy, zvacim dopisem z Prahy a par rezervacema do PL hotelu – proslo na poprve). Dale jsme se chteli vzit, jenze v CR bylo potreba mit superlegalizovane dokumenty, ktere bohuzel nemela. Tak jsme sedli do auta a vzali se v Dansku, kde stacil pas + potvrzeni, ze jsme single (dokonce by stacilo i cestne prohlaseni). Tam nam dali Marriage certificate s apostilou, ktery jsme nechali uznat v Brne a dostali CZ oddaci list.
    Zadost o prechodny pobyt jsme prisli podat nekolik dni po vyprseni turistickeho viza, takze aktivni blbci chteli zenu pomalu deportovat v zelizkach. Durazne jsem jim tedy vysvetlil, ze jako rodinny prislusnik obcana EU se mnou muze byt v CR 3 mesice klidne bez viza, coz po 5 hodinach pochopili, nasi zadost prijali a dali zene do pasu nove vizum do vyrizeni zadosti. Zadost vyridili snad jen s 2 mesicnim zpozdenim po zakonne lhute 🙂 Nyni uz spolu zijeme stastne rok a pul v CR, jen stale cekame na prideleni rodneho cisla – urednici asi hledaji nejake dosud neobjevene prvocislo 😀
    Snad nase zkusenosti nekomu pomohou nebo alespon pobavi.

Henk
    Účastník

Ahoj Marcus, teď už ti mohu říci,jak jsme dopadli. Ona absolvovala cesty do Cagayan Del Oro kvůli pasu,několik cest do Manily. Všechno jsme jakž takž zvládli, ale do žádosti o vízum zaškrtla kolonku „Návštěva přátel/rodiny“. Musela prokázat,že má zpětné vazby na Filipíny,což byl kámen úrazu. Včera jí vízum zamítli. Nevzdáváme to, ale budeme to muset řešit jinak. Díky za tvé vyjádření obav,ale jak jsem jí poznal,je to velmi slušná žena(někdy až příliš). O peníze si nikdy neřekla,ale pochopil jsem podle vybavení jejich domácnosti a jídla,že peníze opravdu nemá,tak jsem jí vždy na cestu peníze poslal. Nevyšlo to,ale budeme bojovat dál. Ale na Mindanao mě nikdo nedostane.

bugr
    Účastník

Já měl dnes zážitek na cizinecký v Příbrami. Byli jsme žádat o přechodný pobyt, v podstatě formalita po svatbě. Už minulý týden nás poslali domů, měli velký problém ohledně ubytování. Mám družstevní byt a nestačil jim notářsky ověřený souhlas předsedy družstva s tím, že smím svou manželku u sebe ubytovat..
    Dnes jsem dotáhl nájemní smlouvu a kráva za přepážkou chtěla výměr, kterým se určuje výše měsíčního poplatku, je to prý nedílnou součástí smlouvy. To už jsem odmítl a donutil je zahájit řízení.
    Poté co si všechno zapsala vrátily mojí ženě pas tak tam chyběl štítek, který prodlužuje platnost víza.
    O ten jsem požádal, prý že mi ho dá až budeme někam cestovat, to jsem odmítl. Nebudeme tam jezdit s prosíkem pokaždé když budeme chtít někam vycestovat. Když viděla, že jsem neústupný, tak nám tam to prodloužení, na žádost své kolegyně, dala. Ale jejich chování je fakt otřes… Jinak tohle je na stránkách MVCR. Tam není nic o tom, že bych tam měl jet když někam chci vycestovat….

Oprávnění pobývat na území do nabytí právní moci rozhodnutí o podání žádosti o vydání povolení k přechodnému pobytu rodinného příslušníka občana EU osvědčí MV ČR vízovým štítkem vyznačovaným do cestovního dokladu, a to ve formě víza k pobytu nad 90 dnů s dobou platnosti odpovídající předpokládané délce řízení o žádosti

Pproch
    Účastník

Ahoj. Určitě se můžeš proti rozhodnutí odvolat a dodat nové doklady. V mém případě jsme taky zaskrtli návštěvu přátel nebo rodiny. Ale navíc jsme dávali potvrzení z matriky o rezervaci termínu svatby. Takže i když na účtu byl zůstatek prakticky nula a nemá zaměstnání tak vízum máme. Pokud bys tohle doložil tak by to jít mělo.
    Co, ale problém bude je CFO. Mam čerstvou zkušenost ze včera. Chtějí vidět společné fotky, fotky s rodinou dokonce požadovali moje potvrzení o tom, že jsem svobodný. Pokud fotky nedoložíte tak certifikát nedostane. Včera tam byla i jedna filipinka, která byla offloaded na letišti, protože ten certifikát neměla. Jejich imigrační je docela přísný co jsem tak pochopil. To CFO slouží jako ochrana hlavně žen před zneužitím atd. Vláda nechce, aby cestovali za někým koho neviděli-proto ty společné fotky.

Robert
    Účastník

Ahoj, už rok si píšu s milou Filipínkou a přijde mi, že si rozumíme. Zanedlouho vyrazím na měsíc na Filipíny, kde bych ji rád poznal a zjistil, zda by nám to mohlo fungovat. Viděl jsem, že máte hodně zkušeností, dobrých i špatných, s úřady a získáváním víz. Rád bych se zeptal, zda je něco, co bych případně mohl na Filipínách udělat, abychom měli později snazší cestu k vízu nebo pobytu v ČR, pokud se tak rozhodneme. Napadají mne společné fotky, fotky s rodinou, fotky ze „zasnoubení“ (byť vím, že to už pár desítek let nemá žádnou váhu), zřízení účtu, … Dokud se se nesetkáme, tak to zatím beru jen jako velmi vzdálený scénář, ale je lepší být připravený. Zatím máme jen roční historii v chatu, fotky a pár dárků, co jsem poslal, a naopak i pár, co jsem dostal.

bugr
    Účastník

moje zkušenost je se chovat přirozeně a nic si nevymýšlet. Ani nevím jestli někdo chtěl nějaký fotky, možná žena něco ukazovala na Filipínách při vyřizování víza.
    Tady to bylo každýmu tak nějak jedno, berou to spíš formálně.
    Hlavně se snažit nebýt zaslepený a zjistit jestli je ta holka normální a jestli ví do čeho případně jde.

Robert
    Účastník

@Bugr: Já jsem v Asii dlouho žil, takže nějakou zkušenost už mám. Ta otázka je skutečně jen taková, že to po pár dalších návštěvách třeba může dávat smysl, a pak může pár společných fotek mít velký význam. Mne se nikdo asi moc ptát nebude, ale na Filipínách je to docela složitá procedura a někdy o výsledku rozhodují maličkosti. Takže mne zajímalo, jestli někdo nemá zkušenost, že pomohla průkazná informace o tom, že ten pár něco konkrétního spolu před rokem dělal.

bugr
    Účastník

já mám pocit, že fotky chtěli vidět jen na tom školení, které musí Filipínec absolvovat aby mohl vůbec odletět. Kde jim vysvětlují jak to funguje třeba v Evropě a tak. My moc společných fotek neměli, navíc jsme spolu byli jen tři týdny. Ale prošlo to, v podstatě to chce hlavně nějaké fotky mít aby člověk ukázal, že to není úplný fejk.

Robert
    Účastník

@Bugr: Děkuju za zkušenost.

Pproch
    Účastník

Jo přesně tak. Fotky kontrolují na Filipínské straně na školení před odletem, kde potom dají certifikát a to Filipínce umožní vůbec odletět. Bez tohoto potvrzení by nemusela být vpuštěna do letadla.
    Ale za naší stranu nic takového nepotřebuješ. Pozvání se řeší jen finační zajištěný na tvojí straně, ale jinak nic.
    I při žádosti o přechodný / trvalý pobyt nic takového nechtějí.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 46. až 60. (celkem z 60)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.